Kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić na večerašnjim protestima koji se održavaju u Banjoj Luci, zatražila je prebrojavanje glasova od strane CIK-a BiH, analizu i ekspertizu bijelih listića i ostalih listića, zahtjev prema pravosuđu.

– Hvala svim majkama, mladićima, vidim i djece ima, borcima, penzionerima, radnicima, taksistima, studentima, konobarima, … Hvala svima vama što branite narodnu volju. A oni se samo i naroda boje. Hvala vam što ste istrajni i što s nama nećete odustati, a reći ću vam gdje je kraj – rekla je ona.

Dodala je da nije pokradena ona, već je pokraden narod.

– Ja pozivam njih da odstupe. Vi ste im večeras poručili šta da rade. Odlazite, narod vas neće – rekla je Trivić između ostalog, dok građani skandiraju “Mile odlazi”.

Trivić je rekla brojte koliko hoćete. Rekla je da ih ima dovoljno na protestima u Banjoj Luci.

– Kako da igdje bude dobro ako se začne korupcijom? Zato sad kad sasječemo ovo u korijenu, da nam izborni dan bude demokratija, zato nećemo odustati – poručila je na protestima Trivić.

Građani su skandirali “Jelena”.

– Narod ima pravo na fer i poštene izbore, a ne na pokradene i kupljene. Povući se nećemo. Stati nećemo. Ovo što ste vi pokazali večeras ovdje, snagu, odvažnost. To i nama daje snagu – kaže Jelena.

Naglasila je da su krivi svi oni koji su izbacivali posmatrače nasilno, oni koji su cijepali papire.

– Istrajat ćemo jer moramo. Hvala vam na vašoj energiji, hvala na vašoj istrajnosti – poručila je Trivić.