Peti put sa parolom “Drina nas spaja” u Foči je završena Turističko-promotivna manifestacija “Drinska regata”.Više od 300 učesnika “Drinske regate” uživalo je u spustu čamcima od Huma do ušća Ćehotine u Drinu. Petočasovno uživanje na osamnaest kilometara dugoj maršruti gornjim tokom Drine gdje je “zelena ljepotica” najbistrija za učesnike je proteklo u najboljem raspoloženju i dobrom druženju.

Od sastavaka Pive i Tare, gdje nastaje Drina julski vodostaj je niži što je zahtijevalo i malo više kondicije u veslanju čamaca. Mirna prozirno bistra Drina, na ljetnoj vrelini i lagan spust pokazali su svu ljepotu rijeke i prirode koja je okružuje.- Malo nam se odužilo, nekih pet sati posvetili smo veliku pažnju bezbjednosti učesnika preko 40 čamaca sa oko u prosjeku sedam do osam ljudi na čamcu. Dobro je prošlo – kaže Mladen Mandić organizator manifetsacije “Drinska avantura”.

Regata Drina, posljednji je sadržaj manifestacije “Drinska avantura” koja se održava od polovine juna. Počelo je sa ekološkom akcijom, a održan je i okrugli sto na kojem je istaknut značaj očuvanja Drine i njenih pritoka.