Pronađena droga u Istočnoj Ilidži (Foto: PU Istočno Sarajevo)

Policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža, operativnim radom na terenu 7. februara 2023. godine, u ulici Trg Kralja Aleksandra u Istočnoj Ilidži, uočili su sumnjiva lica i vozilo marke BMW, te izvršenom kontrolom kod vozača pronašli opojnu drogu.Radi se o licima inicijala V.P. iz Istočne Ilidže i S.S. iz Novog Grada-Kanton Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu izvršen je pretres stana i vozila koje koristi S.S.Tom prilikom je pronađeno i oduzeto, 1.661 grama opojne droge spid, 724.1 grama opojne droge marihuana, šest grama kokaina i 154 grama za sada nepoznate materije, šest komada metaka kalibra 7,65 mm, četiri digitalne vage za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje, navodi se u saopštenju.Navedena lica lišena su slobode.

U toku je dokumentovanje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.Nakon toga će S.S. i V.P. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u dalju nadležnost.