U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti svježe i sunčano, uz umjerenu oblačnost, i dnevnu temperaturu vazduha od devet do 14, na jugu do 17, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.Јutro će biti hladno i umjereno oblačno, na istoku pretežno oblačno. Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do četiri, na jugu do osam, u višim predjelima od minus dva, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana biće svježe i pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a na istoku ostaje nešto oblačnije uz sunčane periode. U Hercegovini sunčano i malo toplije, ali i vjetrovito.

Vjetar će biti u većini predjela slab do umjeren sjeverni, u Hercegovini umjerena do jaka bura.

U utorak, 1. novembra, jutro će biti hladno i pretežno vedro, slab mraz će se javiti i ponegdje u nižim predjelima. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla.

Tokom dana biće pretežno sunčano i svježe vrijeme. Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do dva, na jugu oko pet, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 15, na jugu oko 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 2. novembra, jutro će biti hladno, a tokom dana toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje. Uveče i u noći oblačno uz slabu kišu koja počinje prvo na sjeveru i zapadu.

Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do pet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 18, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 3. novembra, dolazi zahlađenje sa kišom, ujutru će biti jača kiša na sjeveru i zapadu, a na jugu i jugoistoku će i dalje biti suvo. Tokom dana kiša nastavlja da jača i zahvata većinu predjela uz dalje zahlađenje. Na planinama će kiša preći u snijeg. Uveče se jače padavine premještaju ka jugu, a na sjeveru kiša slabi i postepeno prestaje.

Maksimalna temperatura vazduha će se javiti u prvom djelu dana od samo sedam na sjeveru do 15 na jugu, a tokom dana temperatura opada i minimalna temperatura će se javiti uveče od jedan do šest, na jugu oko devet stepeni Celzijusovih.

Danas je u Republici Srpskoj bilo pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Duvao je slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Han Pijesak šest, Kalinovik, Čemerno sedam, Sokolac osam, Gacko, Mrakovica devet, Nevesinje 11, Srebrenica 12 Srbac, Šipovo 13, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni i Foča 14, Novi Grad, Doboj, Rudo, Ribnik, Višegrad i Banjaluka 15, Bileća, Prijedor 16, Trebinje 17 stepeni Celzijusovih.