Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet podnijela je Tužilaštvu izvještaj protiv četiri lica zbog sumnje da su u Sarajevu ukrala automobil Mercedes i u garaži u Laktašima ga rastavili na dijelove radi prikrivanja krivičnog djela i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banja Luke, M.T. i T. P. sa Pala i M. M. sa Sokoca osumnjičena su da su 21/22. februar prošle godine izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teška krađa, prikrivanje i pranje novca, saopšteno je iz MUP-a RS.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su protiv Ž. K. podnijela Tužilaštvu dopunu izvještaja zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, te teška krađa za automobil Toyota koji je 7. avgusta prošle godine ukraden na području Sarajeva, a koji su 20. oktobra iste godine policijski službenici pronašli na poručju Laktaša.

Riječ je o Želimiru Kneževiću iz Banja Luke, Marku Trifkoviću i Tomislavu Petroviću sa Pala te Miroslavu Milinkoviću sa Sokoca.

Vezane objave