Korona 5

U Republici Srbiji je do 15 časova 2. maja 2020. godine registrovano ukupno 9.362 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.086 osoba od kojih je 157 pozitivno, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija.

Nažalost, u poslednja 24 sata preminule su četiri

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da ohrabruje podatak da je samo 3,08 odsto novoinficiranih u prethodna 24 sata, kao i da je do sada izlečeno 1.426 ljudi.

“Od ponedeljka prelazimo na novi režim mera, one su nešto ublažene odnosno relaksirane. Apelujem da se apsolutno poštuju sve procedure za kontakte koje će biti savetovane od epidemiologa, pošto je to jedini nacicn da situacija bude pod kontrolom”, poručila je ona na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Ističe da su današnje cifre apsolutno ohrabrujuće po pitanju novoinficiranih, pošto je 3,08 odsto daleko manje nego što je bilo ranije. “Ali, iza nas su i dalje mučne brojke o broju bolesnih i umrlih i onima koji su na respiratoru”.

Takođe, ohrabruje cifta da je broj izlečenih 1.426, dodala je Milošević.