Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su na području Višegrada, rasvijetlili dvije Teške krađe kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 10.000 KM.
Naime, Policijskoj stanici Višegrad radnici trgovinskih radnji „Adria“ i „Palma“ koje se nalaze u naselju Garča, opština Višegrad, 15.03.2019. godine oko 06,15 časova, prijavili su da je nepoznato lice ili više njih nasilno ušlo u unutrašnjost navedenih radnji i iz istih otuđilo razne vrste boksova cigareta u vrijednosti od oko 10.000 KM.
Operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnih djela „Teška krađa“, policijski službenici Policijske stanice Višegrad, došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da su lica D.A.(1992), D.A.(1997), Dž.A(1991). i H.Z.(1995) iz Travnika, izvršili navedena krivična djela.
U saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Travnik, lica D.A., D.A. i H.Z. iz Travnika su lišena slobode, dok je na području Policijske stanice Novi Travnik izvršen pretres na više lokacija koje koristi lice D.A.
Nad licima je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.