Regionalni putni pravac R-433 Klanci – Ulog preko prevoja Morine trenutno je zatvoren zbog sniježnih padavina i smetova. U višim predjelima i preko planinskih prevoja upozoravamo na poledicu i ugažen snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Sokolac- Han Pijesak-Vlasenica, Trnovo-Foča-Gacko, Sarajevo-Rogatica (Romanija). U nižim krajevima RS vozi se po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.Zbog svega navedenog, savjetujemo veoma opreznu vožnju,prilagođenu uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučujemo korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Državljani mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave