Korona 5

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 112 osoba, od kojih su dve pozitivne na virus korona, pa tako taj okrug ima 139 potvrđenih slučajeva infekcije.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su dva nova pozitivna slučaja zabeležena u Bajinoj Bašti i Užicu, a oporavljeno je i još sedam pacijenata.

Izlečeno je još po dvoje pacijenata iz Užica i Bajine Bašte i po jedan pacijent iz Arilja, Nove Varoši i Sjenice.Od početka epidemije do danas testirano je 1.335 osoba i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu i dalje beleži Užice – zaraženih 41 i 20 oporavljenih.

Sledi Bajina Bašta sa 27 pozitivnih i 12 izlečenih pacijenata, a Arilje ima 19 potvrđenih slučajeva i šest izlečenih.

Požega ima 13 obolelih i četiri oporavljena, a Nova Varoš 10 pozitivnih i pet oporavljenih pacijenata, dok Prijepolje i Priboj beleže po devet pozitivnih i po pet izlečenih.

Sjenica ima registrovanih šest pozitivnih i tri oporavljena, dok Čajetina ima četiri zabeležena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila.

Kosjerić beleži jedan slučaj obolevanja od Kovida-19.

Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 62.

Broj preminulih od virusa sa područja Zlatiborskog okruga iznosi 11, četiri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Prosečna starost preminulih osoba je 73,5 godina.

Još jedna osoba obolela u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu potvrđen je još jedan slučaj korona virusa, a sada se ispituju njegovi kontakti, jer je zaražena osoba terenski radnik, rečeno je na konferenciji za novinare opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik opštine Dejan rekao je da lista kontakata za sada nije velika.

U Gornjem Milanovcu do sada je ukupno obolelo 49 osoba, 20 je izlečeno, 25 je na lečenju, a četiri osobe su preminule.

Novi Pazar: 89 zaraženih, otpušteno 37 pacijenata

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar saopštio je da je na današnji dan u tom gradu ukupno 89 osoba inficirano virusom korona.

Iz privremene Covid bolnice danas je u kućnu izolaciju otpušteno osam, a ukupno je otpušteno 37 pacijenata.

se u privremenoj Covid bolnici nalaze 44 pacijenata, navedeno je u saopštenju.

U KC Kragujevac nema opuštanja

Od početka epidemije virusa korona u Srbiji, kroz Klinički centar Kragujevac koji pokriva šest regiona u kojima živi otprilike oko 1,8 miliona ljudi, prošlo je oko 650 pacijenata, na respiratoru je bilo i preko 50, a od njih je 20 odsto izlečeno, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović.

Klinički centar je počeo sa pripremama za epidemiju krajem februara, prema iskustvima iz Vuhana, a kako za kaže Sazdanović, to je pomoglo i da u toj zdravstvenoj ustanovi nema nijednog pacijenta koji se zarazio zadesno od pacijenata pozitivnih na covid 19, kao i da sada nema nijednog zaraženog medicinskog radnika.

Sazdanović navodi da pokrivaju Aranđelovac, Novi Pazar, Kosovsku Mitrovicu, Užice, Čačak, Kruševac, Kraljevo, Jagodinu, Ćupriju, Paraćin, a da su referentna ustanova za 10 opštih bolnica i kaže da je saradnja sa tim bolnicama odlična.

“Praktično su sve te bolnice bile satelitske bolnice, dnevno smo bili na vezi po dva, tri puta. Preko 50 pacijenata je bilo na respiratoru, a što se tiče samih intenzivnih nega tu su bili pacijenti iz svih tih opštih bolnica. Ono što mi smatramo našim ličnim uspehom jeste da smo uspeli da oko 20 odsto pacijenata skinemo sa respiratora i oni su otišli kući”, ispričao je Sazdanović.

U Pomoravskom okrugu pet novih slučajeva korone

U Pomoravskom okrugu koji čini šest lokalnih samouprava sa današnjim danom na korona virus je pozitivna 601 osoba, pet više od poslednjeg izveštaja.

Opština Ćuprija sa 239, jedan više od prošlog izveštaja, je i dalje sa najviše obolelih u ovom regionu.

Paraćin ima 157 pozitivnih, Jagodina 130, Despotovac 29 i Rekovac 20, dok Svilajnac nema novih zaraženih, navedeno je na sajtu Vlade Covid 19.rs

U Moravičkom okrugu zabeležen još jedan slučaj

Od 34 analiziranih uzoraka, jedan je pozitivan na virus korona u Moravičkom okrugu i to iz Gornjeg Milanovca tako da je sada na teritoriji tog okruga ukupno zaraženih od početka epidemije 138, kazao je danas koordinator Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u Čačku Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Čačka nije bilo novozaraženih potvrđenih slučajeva tako da je ostalo da je u tom gradu 84 zaraženih osoba. U Gornjem Milanovcu je za sada 47 osoba pozitivno na virus korona, Lučanima pet i Ivanjici dva, a danas je na analizu poslato 35 uzoraka iz Moravičkog okruga.

U Opštoj bolnici Čačak u toku jučerašnjeg dana zabeležena su dva prijema, a otpuštena su tri pacijenta, jedan kao izlečen i dva koja su sve bila negativna na COVID-19, ispričao je Luković.

U kragujevački Klinički centar su upućena dva pacijenta tako da je u bolnici 16 pacijenata. U hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa lakšim kliničkim slikama, prethodnog dana bilo je 17 pacijenata.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vezane objave