U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Borivoje Tešović, koji je ubio devetogodišnjeg dječaka iz Foče, imao je psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Univerzitetskoj bolnici Foča.

To je potvrdila Srni njegov porodični ljekar Dijana Perišić, ali je navela samo njegove inicijale naglasivši da je posljednji pregled imao u junu ove godine.
Zakonsko pravo

– Povratna informacija od nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još nekoliko dijagnoza pored, ali nemamo uvid da li je te lijekove konzumirao – pojasnila je Perišić.

Ona je navela da su određeni uvid u primjenu terapije imali dok mu je supruga bila živa, a od prošle godine, kada je ona preminula, pacijent je sam živio.

U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Direktor centra Snežana Golijanin rekla je da to zakonsko pravo ostvaruju skoro sva lica sa nekim poremećajem, na osnovu ocjene njihove funkcionalnosti koju daje ljekarska komisija.
Dan žalosti

– To lice se u zadnje vrijeme nije javljalo u Centar za socijalni rad, nije tražilo promjenu prava, pošto i prva grupa, niti smo dobijali od drugih institucija neke najave. Nije nam bilo poznato, kao što kažu, da je imao oružje. Posljednjih nekoliko godina to lice uopšte nije dolazilo u Centar – ispričala je Golijanin.

Prema izjavama građana Foče, Tešović je mnogima prijetio da će ih ubiti, sa sobom je nosio spisak tih ljudi i pokazivao ga.

U Tužilaštvu su rekli da osumnjičeni za ubistvo dječaka nikada nije prijavljivan za krivična djela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Podsjećamo, pedesetčetvorogodišnji Borivoje Tešović iz sela Zavait prije dva dana ubio je devetogodišnjeg dječaka iz Foče na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji je u automobilu sa ocem prolazio kroz selo.

je danas dan žalosti.

Vezane objave