Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je danas Hašimu Tačiju i Aljbinu Kurtiju nezavisnost tzv. Kosova, koje u saopštenju naziva republika Kosovo i koje vidi kao “državu u kojoj svi imaju jednake šanse za punu afirmaciju i integraciju u društvo”

Uglajnin u saopštenju još navodi i da “zahvaljujući naporima slobodarskog duha svojih građana, Kosovo danas predstavlja modernu državu, zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom”.

Ovo nije jedini skandal u mračnoj biografiji ovog političara. Stefan Nemanja, osnivač srednjovekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole. On je autor platforme za zločin po kojoj su kasnije delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović, tvrdio je svojevremeno Ugljanin.Naime, on je takođe prisustvovao otkrivanju table Aćif Efendiji, koga su partizani streljali 1945. zbog ubistva 7.000 Srba, da su Srbi počinili “genocid” nad muslimanima i ima separatističke izjave o Raškoj oblasti.

Vezane objave