UGOVOR ZA OBILAZNICU: Kinezi grade u Užicu

396
Booking.com

TOMISLAV Momirović, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Zoran Drobnjak, v. d. direktora JP “Putevi Srbije” i Yang Bo, zastupnik kompanije Power Constuction Corporation of China Limited u prisustvu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, potpisali su Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Užica. – Za generacije Užičana koje dolaze, ovo znači odrastanje u mnogo zdravijoj životnoj sredini. Sa ponosom ističem da je ovo istorijski dan za naš grad i još jednom zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da veoma brzo počnu radovi na ovom velikom i značajnom projektu. O dinamici radova i svim ostalim tehničkim detaljima tek ćemo govoriti, a ono što je važno u ovom momentu je činjenica da je ugovor potpisan i da su za njegovu realizaciju obezbeđena neophodna sredstva, u iznosu od gotovo 30 miliona evra – rekla je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Ministar Tomislav Momirović izrazio je zadovoljstvo što se ovaj višedecenijski problem Užičana rešava putem Međudržavnog sporazuma sa Republikom Kinom i kompanijom koja izvodi radove na velikim projektima u Srbiji.

– Obilaznica će biti duga manje od 5 km, imaće četiri mosta od kojih je najveći most na Đetinji koji će 250m i izuzetno je zahtevna iz tehničkog ugla za gradnju. Hvala svima koji su uključeni u ovaj projekat, puno je pred nama ali jedan veliki posao smo već uradili – rekao je Momirović.

Vezane objave