Bivši direktor Uprave carina i prihoda Crne Gore Rade Milošević uhapšen je večeras zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je CDM-u.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, kazao je državni tužilac Crne Gore i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

On je istakao da u ovom trenutku ne može saopštiti više detalja. Milošević je početkom oktobra uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar. On je tada, nakon obavljenog informativnog razgovora u policiji, a u okviru istrage akcije ANB-a i SDT-a o navodnom švercu cigareta, pušten.

Nekoliko dana nakon saslušanja u policiji, Milošević je podnio ostavku na funkciju direktora Uprave prihoda iz carina iz, kako je tada kazao, moralnih razloga.