Admir Arnautović Šmrk, ranije osuđivani narko diler, jedan je od menadžera pjevača Jale Brata i Bube Corellia, piše Istraga.baPo nalogu Tužilaštva BiH uhapšen je Admir Arnautović Šmrk, saznaje Istraga.ba. Šmrka su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u ponedjeljak naveče.

Osim njega uhapšen je i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudin Gačanović, a traga se i za Adnankm Maglićem.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Svi oni se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom.

Admir Arnautović Šmrk, ranije osuđivani narko diler, jedan je od menadžera pjevača Jale Brata i Bube Corellia, prense mediji.

Admir Arnautović Šmrk je bio dio grupe koju je 2013. godine procesuiralo Tužilaštvo BiH. On je tada bio optužen zajedno za Adnanom Maglićem, Sandrom Melićem i Jasminom Hatićem bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je duže vrijeme djelovala kontinuirano, zbog stjecanja protivpravne imovinske koristi, sa ciljem vršenja krivičnih djela koja su u vezi sa neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga „heroin“ i „kokain“, koje su važećim zakonskim propisima proglašene opojnim drogama.

(BN)