Priboj – Devojčica S. M. (12) koja je povređena u utorak uveče kod Priboja, u mestu Luka, pošto ju je vozač
udario automobilom na pešačkom prelazu, nalazi se u Kliničkom centru u Kragujevcu i nije životno ugrožena. U Policijskoj upravi u Prijepolju nam je potvrđeno da je policija pronašla i uhapsila vozača A.B. (1993) iz Priboja koji je vozilom povredio devojčicu te da mu je određen pritvor do 48 časova po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužioca u Prijepolju.

Kako saznajemo iz krugova bliskih istrazi A.B. je nakon što je udario devojčicu napustio mesto nesreće a zatim se brzo vratio i malu S.M. dovezao u Opštu bolnicu u Priboju a nakon toga izmislilo celu priču da je drugo vozilo udarilo dete. Međutim ceo događaj snimile su sigurnosne kamere obližnjeg preduzeća pa je to pomoglo policiji da brzo rasvetli ceo slučaj i uhapsi nesavesnog vozača.

,,Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su A.B. (1993) iz Priboja, osumnjičenog da je u utorak izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povređena dvanaestogodišnja devojčica. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja osumnjičenom je po nalogu zamenika OJT u Prijepolju određeno zadržavanje do 48 časova nakon čeka će biti uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu”, rečeno je za „PP Media“ u PU Prijepolje.

Kako saznajemo do nesreće je došlo nakon što je maloletna S.M. izašla iz autobusa gradskog prevoza i potom krenula da pređe ulicu na pešačkom prelazu. U tom momentu, vozilo koje se kretalo iz pravca starog dela grada ka Novom Priboju devojčicu je udarilo i oborilo. Od siline udara ranac koji je S.M. nosila sa sobom odleteo je na drugu kolovoznu traku i preko njega je prešao drugi automobil koje je išao iz suprotnog smera dok je devojčica ostala da leži na asfaltu.

S.M. je u pribojsku bolnicu dovezena u nesvesnom stanju, ali je ubrzo došla svesti. Međutim, zbog prirode povreda ona je prebačena u Užice, kako bi je snimili skenerom. Međutim kako u Užičkoj bolnici skener nije radio i nije bilo na Odeljenju dečijeg hirurga devojčica je prosleđena u KC Kragujevac.

Vidno potrešena rođaka male S.M. kratko je kazala da se dete sa majkom nalazi u Kragujevcu i da je snimljeno na skeneru te da je konstatovano da nema lomova i povreda opasnih po život, ali i da je devojčica ugruvana i sa puno ogrebotina po telu.

,,Sve se ipak srećno završilo. Čekamo još neke preglede, dete ima dosta posekotina i modrica po licu i drugim delovima tela”, kratko je kazala rođaka povređene devojčice.

Ceo slučaj snimile su kamere jednog saobraćajnog preduzeća koje se nalazi u neposrednoj blizini gde se događaj desio.

,,U firmi radim više od jedne decenije, prozor iz kancelarije okrenut je pravo ka magistrali i do sada izuzev jednog vozila sa stpanim tablicama nisam nikada videla da se neki automobil zaustavio ispred pešačkog prelaza kako bi propustio pešake da pređu na drugu stranu puta”, kaže jedna od radnica iz obližnjeg preduzeća.

Inače mesto na kojem se desio nemio događaj slovi za jednu od crniih tačaka na deonici puta koja vodi od Novog Priboja ka starom delu grada kažu meštani Luke.

,,Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju, magistrala je, brzo se vozi i reko ko obraća pažnju na pešački prelaz. Ovde je tokom zanjih desetak godina nekoliko osoba povređeno a koliko se sećam nastradao je i jedan stariji čovek”, kaže jedan od žitelja mesta gde se nesreća desila.

PP Media