Trojica uhapšenih u Prijedoru, među kojima je i policijski službenik, dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja se istražuje zbog teškog ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića i niza teških krivičnih djela povezanih sa narko kriminalom i krijumčarenjem droge, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.S obzirom da je među osumnjičenima i ovlašteno službeno lice, krivična djela imaju elemente korupcije i zloupotrebe policijskih kapaciteta za izvršenje krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH, kako navode, koordiniše aktivnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji na području Prijedora vrše hapšenje i pretrese trojice osumnjičenih.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati postupajućem tužiocu koji će izvršiti ispitivanje osumnjičenih u prisustvu njihovih advokata i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske jutros su u Prijedoru uhapsili tri lica čiji su inicijali D.Ј, B.D. i H.G, zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal.

Oni će biti zakonski terećeni i za druga krivična djela – D.Ј. za iznudu i zloupotrebu službenog položaja, B.D. za iznudu, a H.G. za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.