Sarajevski taksista Sejdin Kapo uhvatio je danas državljanina Francuske za kojeg je kasnije utvrđeno da je ukrao automobil na području Sarajeva.

Naime, državljanin Francuske iskoristio je nepažnju Sarajke koje je ostavila automobil upaljen kako bi se zagrijao, a ona se zatim vratila u kuću. Nedugo zatim, zateklo ju je neugodno iznenađenje, jer vozila nije bilo.

Iz izvora bliskih policiji saznaje se da je državljanin Francuske, sjeo u vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu. Otkriven je na Autobuskoj stanici u Sarajevu, nakon poziva taksiste, koji ga je zadržao do dolaska policije.

Kako je Kapo ispričao, on je zapazio sumnjivu osobu kako upravlja automobilom i vidio je da nešto nije uredu.– Primjetio sam da izlazi iz vozila. Prišao sam mu i s njim popričao. Pitao sam ga za dokumente, ali ih nije imao. Vidio sam da je nešto sumjivo. Na neki način sam ga lišio slobode i pozvao policiju. Shvatio sam da je riječ o ukradenom vozilu – kazao je Kapo.

– Uradio sam to, jer je to moja dužnost i obaveza. To je ljudska obaveza. Nema tu šta biti ponos. U ovakvim teškim situacijama trebamo pomoći jedni drugima – zaključio je on.

Informacija o hapšenju potvrđena je iz Uprave policije, piše Avaz.