Booking.com

Vlada Crne Gore je usvojila nove mjere u borbi protiv koronavirusa, koje će važiti od 11. do 24. septembra, pišu Vijesti.me.

U okviru Nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće prihvatati status djelimične vakcinacije, a ulazak u Crnu Goru, za punoljetne crnogorske državljane i strance sa prijavljenim boravkom, od 14. septembra moguć je samo ukoliko je ispunjen jedan od uslova iz kovid potvrde.

Nacionalna digitalna Covid potvrda biće validna samo ukoliko se ispunjava jedan od propisanih uslova:

• Da je prošlo 14 od druge doze za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi;

• Da osoba posjeduje negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;

• Da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 osoba pod uslovom da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Broj prisutnih takvim događajima na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti, kao i zaposleni, moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova.

-Podsjećamo da je izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata zabranjeno. Svi organizatori svih navedenih događaja su obavezni da odrede lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorno za poštovanje ovih mjera – kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100.

Ulazak u tržne centre omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Vlada je usvojila i izglasala i odluku koja se odnosi na državne granice.

Od utorka, 14. septembra, ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica (državljani Crne Gore i stranci) ispunjavaju jedan od propisanih uslova:

• Da je prošlo 14 od revakcinacije za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi;

• Da osoba posjeduje negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;

• Da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

-Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog od prelaska granice – kazala je Borovinić Bojović.

U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina i crnogorski državljani i stranci.

Vezane objave