Radili su zajedno, voljeli se, planirali da ljubav krunišu brakom. I umjesto da se veselimo na njihovoj svadbi mi ih opklakujemo.

Otišli su na par dana na selo na predahnu, a sa odmora ih vratiše mrtve. Očas posla izgubiše glave, izgleda da nisu ni znali šta ih je snašlo, kažu poznanici mladog para koji je stradao u selu Kremna ispod Tare, piše Blic.

Svi Požežani koji su poznavali U. Đ. (29) i njegovu djevojku J. J. (30), koji su u utorak uveče pronađeni mrtvi u kupatilu jedne kuće u selu Kremna, samo u superlativu pričaju o nesrećnom paru. Bili su zaposleni u požeškoj “Budimki”, oboje kao inženjeri, on elektrotehnike, ona poljoprivrede. U. Đ. je živio u Visibabi, predrađu Požege, a J. J. u selu Ježevica.
Rođak u kupatilu zatekao stravičan prizor

Tačan uzrok njihove smrti se još uvijek ne zna, ali sve upućuje da je mladić doživio strujni udar iz bojlera dok se kupao, dok je djevojka poginula od struje dok je pokušavala njega da spase.

Ne zna se ni vrijeme tragedije jer su posljednji put viđeni živi u ponedjeljak popodne, a više od 24 sata kasnije pronađeni su mrtvi.

Prema onome što pričaju mještani Dugog Dola, kremanskog zaseoka u kome se nalazi kuća u kojoj su poginuli Požežani, njihova beživotna tijela zatekao je rođak mladića.– Ne sjećam se tačno kada su došli iz Požege, da li u subotu ili u nedjelju. Vidio sam ih posljednji put u ponedjeljak popodne, koliko se sjećam rekoše mi da su bili u Mokroj Gori. Parkirali su kola iznad moje kuće, jer je kuća u kojoj su bili u udolini, stotinak metara naniže i plašili su se da neće moći odozdo da izađu ako padne snijeg. U utorak ih cijeli dan nisam vidio, mada sam primijetio da na kući gori spoljno svjetlo – priča mještanin Kremana.

Kuća u kojoj su poginuli U. Đ. i J. J. pripadala je njegovom djedu koji je porijeklom odavde i koji je prije petnaestak dana preminuo u Požegi gdje je i živio. U kuću koja je izgrađena prije 15-ak godina U. Đ. je, kažu žitelji ovog sela, sa djevojkom ovde dolazio ljeti i tokom praznika.

Cijeli dan u utorak njih dvoje se nisu javljali na telefon. Sluteći da nešto nije u redu porodica U. Đ. u popodnevnim satima pozvala je rođake i komšije da se raspitaju o njima. Kako su svi rekli da ih taj dan nisu vidjeli, da na kući gori svjetlo, a da su im kola pakirana kraj puta, zamolili su jednog rođaka da ode i potraži ih. On je ušao u kuću i u kupatilu zatekao stravičan prizor.– Sjedio sam i gledao televizor, kad oko 21:30 primetih neka svjetla i čuh da putem prolaze automobili. Bila mi je čudno jer ovim putem malo ko prolazi. Izašao sa napolje i vidio policijska i pogrebno vozilo. Nisam znao šta se dešava dok komšinica nije zakukala: “Izgiboše djeca”. Teško mi je, dobro sam ga poznavao kao vrijednog i vaspitanog mladića, prošlog ljeta mi reče da planira da se ženi – pričao je za Blic Vidosav Đurđić čija kuća se nalazi bilzu one u kojoj su Požežani izgubili živote.

U kući u Dugom Dolu juče su inspektori policije vršili uviđaj. Kratko nam samo rekoše da se za sada neće izjašnjavati o uzrocima tragedije. Da li je po srijedi bio kvar na bojleru ili su neispravne instalacije izazvale elektroudar za sada nije poznato.

Kako je Blicu rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Užicu uzroke nesreće trebalo bi da utvrdi obdukcija oba tijela i izvještaj vještaka elektro struke koji se očekuje.