Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.Na sajtu RHMZ-a je objavljeno da se u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje veća količina padavina.

U većini mesta padaće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteoalarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni metealarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U “crvenom” će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma.

Ostatak Srbije je u “žutom”.

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.