Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je u posljednjem periodu evidentirano da na imejl adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se isti bave nezakonitim aktivnostima vezanim za pornografiju i zlostavljanje.
U navedenim imejl porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića.
Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih imejl poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena lica zloupotrebljeni.
Savjetujemo građanima da ukoliko dobiju takve imejl poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bilo koji način oštećeni da to prijave MUP-u Srpske.
Više informacija o načinima prevara i savjetima za zaštitu građana možete pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, a za više informacija možete se obratiti i na imejl adresu [email protected]