U Bijeljini se noćas utopio migrant. Do njegovog utapanja došlo je nedaleko od Pavlović mosta, na rijeci Drini. Ekipe Civilne zaštite i granične policije izašle su na lice mjesta odmah po dojavi.

“Mi smo sinoć oko 12 časova dobili informaciju od Policijske stanice 2 da se jedno lice nažalost utopilo u rijeci Drini, prilikom nelegalnog prelaska državne granice. Obzirom da su uslovi što se tiče vidljivosti bili loši sinoć, potraga ja jutros započeta. Takođe, obzirom na to da je voda jako visoka i jako mutna, današnja potraga nije dala željeni rezultat”, kaže Nenad Jovanović, iz Civilne zaštite Bijeljina.

Nakon ublažavanja mjera i dolaskom ljepšeg vremena došlo je do povećanog broja ilegalnih prelazaka migranata na područje BiH. Na taj način, na migrantskoj ruti, Bijeljina je ponovo postala nezaobilazna tačka.

Kako nezvanično saznajemo, tri migranta su tokom noći pokušala da pređu granicu ilegalnim putem, ovdje preko rijeke Drine gdje se trenutno i nalazimo, a u neposrednoj blizini Pavlović mosta. Tom prilikom upali su u vir. Dva migranta uspjeli su da se izvuku, dok se treći nažalost utopio.

Potraga za nastradalim migrantom biće nastavljena sutra od 7 časova. Iz Civilne zaštite se nadaju boljim uslovima i stanju vode, kako bi mogli pronaći unesrećenog.