Policijasrbije

Nemojte me pipati, molim Vas, ostavite me na miru, govorio 17-godišnjak iz naselja kod Užica taksisti i pokušavao da se odbrani od njega dok ga je ovaj tokom vožnje ka školi dodirivao po tijelu. Kako je ispričao ovaj maloljetnik, taksista ga je pipao po međunožju, a zatim ga hvatao za ruku i prinosio je ka svom polnom organu. Zbog ovog događaja zakasnio je na polaganje maturskog ispita, a u međuvremenu taksista (55) je priveden. Policija je protiv njega Osnovnom javnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu za nedozvoljene polne radnje, prenosi Blic.

Sve se odigralo prošle srijede kada je 17-godišnjak, učenik trogodišnjeg smjera jedne užičke srednje škole, krenuo da polaže maturski ispit.

– Moj sin je krenuo od kuće ka magistralnom putu da sačeka autobus za Užice. Idući ka autobuskom stajalištu prošao je pored jednog parkiranog taksi vozila. To vozilo je krenulo za njim – priča za Blic Dragana, majka mladića.

Da otvori dušu i prenese šta se sve izdešavalo, napominje, odlučila se da roditeljima ukaže na moguće opasnosti po njihovu djecu, nikako da upire prstom u druge taksiste.Taksista ga je, kaže, sustigao i ponudio mu vožnju do Užica po autobuskoj cijeni karte. Njen sin je prihvatio ponudu cjeneći da će brže stići do škole. Sjeo je na prednje sedište.

– Odmah je izvadio 2.000 dinara da plati vožnju, a taksista mu je da nema sitno da mu vrati kusur i da će ga voziti besplatno. Nije dugo prošlo pošto su krenuli, taksista je mom sinu stavio ruku na međunožje. On ga je molio da to ne radi, odgurivao mu ruku, ali ovaj nije prestajao. Onda je mog sina uhvatio za ruku i prineo je sebi na međunožje. To se dogodilo nekoliko puta – prenosi Dragana šta je sin pričao njoj i policiji.

U jednom trenutku taksista je mladoj mušteriji da u stvari ima sitno za kusur, ali da ne želi da mu naplati vožnju.

– Pošto su stigli u nije htio da ga odmah pusti da izađe iz kola nego ga je još malo provozao gradskim ulicama. Kada je zaustavio tražio je od njega broj telefona. Moj sin je već uveliko bio odlučan da sve odmah kada izađe iz taksija ispriča policiji, i vozaču dao broj smatrajući da bi telefonski poziv mogao da posluži kao dokaz. Zamolio je taksistu da on njega odmah pozove kako bi imao njegov broj. Sin mi je javio šta se desilo i otišao u policiju – kaže ova žena.

Dječak je inspektorima sve potanko pričao šta se dešavalo kada mu je zazvonio telefon. Na displeju se pojavio broj taksiste koji ga je dovezao do Užica.

– Na sugestiju policajaca se javio na telefon i uključio zvučnik. Taksista ga je pitao kada bi mogli da se vide, a on je kazao „odmah“. Zakazao mu je susret ispred jedne škole. Krenuo je tamo, a za njim i inspektori u civilu koji su ga savjetovali da nipošto ne ulazi u kola. Kada je stigao na dogovreno mjesto taksista ga je pozvao i da neće doći tu, nego da ga čeka ispred crkve, nekoliko stotina metara dalje- nastavlja sagovornica Blica.

Par minuta kasnije taksista je dočekao svršenog srednjoškolca sa „ćao, lepi“, i odmah je uhapšen.

– Moj sin se zatim uputio u školi gdje je maturski ispit već uveliko trajao. Kada je razrednoj ispričao što se izdešavalo i zašto je zakasnio po odobrenju komisije omogućeno mu je da polaže naknadno – priča majka 17-godišnjaka.

Zbog svega pretrpljenog, kaže, njen sin je bio kod ljekara i danima je vidno uplašen, od srijede se ponaša drugačije.

Osumnjičeni taksista, saznaje Blic, rodom je iz drugog grada, a se doselio prije više godina.

Vezane objave