Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i Protivterorističke jedinice (PTJ) tragaju za Cetinjaninom Nenadom Nenom Kaluđerovićem, rečeno je “Vijestima”.

Danas se u više crnogorskih gradova sprovodi policijska akcija. Prema saznanjima “Vijesti”, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u akciju su krenuli jutros u 4 sata, a dva sata kasnije počela su hapšenja u Budvi, Cetinju i Podgorici.

Specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva, Vukas Radonjić, kazao je da se po nalogu SDT-a jutros sprovode aktivnosti u dvije odvojene akcije. U jednoj od tih akcija uhapšen je predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Kaluđerović je godinama punio novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Podsjetimo, Kaluđerović je javnosti poznat kao “heroj sa Cetinja”, nakon što je prošle godine pucao u cetinjskog masovnog ubicu Vuka Borilovića.

Zločin koji je potresao Cetinje, Crnu Goru, ali i cijeli region, podsjetimo, dogodio se 12. avgusta, kada je Vuk Borilović krenuo u krvavi pohod u kom je prvo ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njena dva sina, a potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), zatim svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu Drecun (74), a na kraju Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru Radunović (52).Borilović, inače, kobnog dana nije htio da se preda, pa je u njega pucala policija, kao i komšija Nenad Neno Kaluđerović, ali čiji je metak bio koban po njega još nije utvrđeno.

O Kaluđeroviću se pisalo i prošlog mjeseca kada je masa na Cetinju nasrnula na kandidata Pokreta “Evropa sad” Jakova Milatovića. Navodi se da je upravo Kaluđerović predvodio razjarenu masu.