Ako postoje oni kojima smeta da se vidi koliko je korisnika oduševljeno njihovom objavom na Instagramu, sada je vrijeme da to kažu.

Preciznije, da odaberu opciju koja skriva broj lajkova ispod objave. U pitanju je testiranje za koje se ne zna koliko će trajati, ali je poznato da bi uskoro moglo da pogodi i korisnike Fejsbuka.

Kompanija koja je dio tehnološkog konglomerata Marka Zakerberga najavila je “mali globalni test” koji će korisnicima predstaviti tri opcije kada je u pitanju broj lajkova: opciju da ne vide broj lakova na svim objavama, zatim da isključe broj lakova za sopstvene objave ili da zadrže originalnu verziju u kojoj se svuda vide lajkovi, prenosi RTS.

Ovo se nadovezuje na inicijalnu provjeru Instagrama, u odabranim zemljama svijeta, kako bi se korisnicima dopalo da niko ne vidi koliko lajkova ima.

U tom slučaju korisnici nisu imali izbora da li će moći da vide broj lakova.

Predstavnici popularne društvene mreže tada su rekao korisnicima da želi da se ljudi “usredsrede na fotografije i video-zapise koje dijele, a ne na to koliko imaju lajkova”.

Uticajni instagrameri su se u početku brinuli da bi ovo moglo da utiče na ugovore sa brendovima i kompanijama, jer ta vrsta reagovanje na njihove objave ne bi bila javna.

Međutim, korisnici su mogli privatno da vide brojeve lajkova objava i podijele ih sa klijentima.

Ipak, pružanje prilagođenijeg iskustva kada su u pitanju lajkovi mogao bi biti pravi put za Instagram, jer na taj način se korisnicima koji su svjesni koliko na njih utiče javno prikazivanje broja srca ispod objave i izbjegnu to.

Istovremeno, funkcija bi praćenje broja lajkova omogućavala onima koji to žele da prate.Fejsbuk je takođe proveravao kako se njegovim korisnicima dopada skrivanje broja lajkova 2019. godine.

Osim što su lajkovi bili skriveni bilo je nemoguće saznati koliko pregleda imaju video-sadržaji podijeljeni na ovoj društvenoj mreži.

Nije poznato da li bi se novi test primjenjivao na sve te parametre ili samo na lajkove objava.

Novo testiranje na Fejsbuku još nije pokrenuto.