Nevrijeme je stiglo i u Sarajevo, a prethodno je zahvatilo druge dijelove Bosne i Hercegovine. Velika količina kiše stvorila je mnogo problema na putevima, kako pješacima tako i vozačima.

– Povremeni pljuskovi i jača frekvencija vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u BIH. Vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja – navodi se na stranici BIHAMK-a.

Također, navodi se da je zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod najavio je promjenu vremena, odnosno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Jako olujno nevrijeme, praćeno kišom, ledom i jačim udarima vjetra u poslijepodnevnim satima zahvatilo je i Tuzlanski kanton, a pojedine saobraćajnice u potpunosti su bile poplavljene.

Spread the love

Vezane objave