U požaru koji je u popodnevnim satima buknuo na kući porodice Vilić u naselju Pobarnik u Goraždu, pričinjena je velika materijalna šteta, a povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Požar koji se, najvjerovatnije s dimnjaka, brzo proširio na krovnu konstrukciju i posljednji sprat objekta, sanirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, a na mjestu događaja bili su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde te “Elektrodistribucije”, koji su kuću prije gašenja isključili s elektromreže.

– Dobili smo dojavu da gori dimnjak, a kad smo došli na teren, vidjeli smo da je vatra zahvatila cijelu krovnu konstrukciju kuće. Sa dvije ekipe i desetak vatrogasaca, gašenjem iz dva pravca stavili smo požar pod kontrolu i sad slijedi detaljno gašenje, jer gore ostaci krovne konstrukcije i stvari koje su se nalazile u potkrovlju – kazao nam je Benamir Uglješa, starješina PVJ Goražde.

Na objektu u kojem žive tri porodice, pričinjena je velika materijalna šteta, jer je u donji sprat prodrla voda kojom se gasila vatra u potkrovlju.

Porodicu Vilić posjetio je i gradonačelnik Muhamed Ramović, koji je obećao pomoć.

– Sva je sreća da niko nije stradao, jer stariji čovjek živi u potkrovlju. Porodicu sam obavijestio da odmah ujutro prijave štetu i odmah ću poslati komisiju da izvrši procjenu štete. Moramo svi djelovati, jer je krov potpuno izgorio pa da zbog padavina ne bude i većih šteta. Priskočit ćemo u pomoć i ovoj porodici – kazao je Ramović.