Nepoznata iz koja se predstavila kao Vidovita Vladimira prijavljena je policiji u Trebinju da je prevarila lice čiji su inicijali S.G. za 14.800 KM tako što ju je dovela u zabludu da će joj izliječiti kćerku.

Policijskoj stanici Trebinje jučer je lice S.G. iz Trebinja prijavilo da je u posljednja četiri mjeseca više puta stupilo u kontakt sa nepoznatom osobom iz koja se predstavila kao vidovnjak i prorok pod imenom Vidovita Vladimira u vezi sa zdravstvenim problemima duševno oboljele kćerke, naveli su iz trebinjske Policijske uprave.

Nepoznata osoba je dovela u zabludu S.G. da će joj izliječiti kćerku ukoliko uplati novac, nakon čega je žena u više navrata uplaćivala različite iznose u ukupnoj vrijednosti od oko 14.800 KM.

Nakon što ta osoba nije pomogla u liječenju kćerke, S.G. je shvatila da je u zabludi i da je prevarena.

O svemu je obaviješten dežurni Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja prevare.

Policija i Okružno javno iz Trebinja rade na dokumentovanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani budu obazrivi i preduzmu odgovarajuće mjere radi zaštite od prevara i sprečavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te poziva da slične ponude i oglase prijave policiji.

Vezane objave