Na Trgu krajina u Banjaluci večeras je održan skup grupe građana „Pravda za Davida“, sa koga je upućena podrška porodici Dragičević u potrazi za istinom o okolnostima smrti mladića Davida Dragičevića.

Na skupu se okupilo više hiljada ljudi iz svih krajeva BiH, a mediji različito procenjuju broj prisutnih. Početak skupa je kasnio, jer su organizatori čekali da se okupe svi koji su dolazili iz drugih gradova BiH, preneo je Tanjug.

Građanima su se obratili roditelji ubijenog Davida, Davor Dragičević i Suzana Radanović, i predstavnici grupe „Pravda za Davida“.Davidov otac je podsetio da sedam meseci traži istinu i pravdu povodom smrti svog sina Davida.

„Kumio, molio, tražio istinu i pravdu. Nema ovde ni MUP-a, ni institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga, tolerancija. Na Davidovom trgu, mi smo ljudi. Oni su ubice, zapamtite, suživota sa ubicama nema, ni komšijskih odnosa. Grupa ’Pravda za Davida‘ nije i nikad neće biti politička, stranačka, navijačka, verska, nacionalna“, je on.

On je najavio da će „lično krenuti u lov na ubice svog sina“ jer, kako tvrdi, institucije koje je to trebalo da učine, nisu učinile, prenosi „Kliks“.

Davor je najavio i osnivanje fondacije „Pravda za Davida“, koja će, kako je istakao, pomagati deci i svima ostalima kojima je to potrebno.

Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin David Dragićević nestao je u noći između 17. i 18. marta ove godine, a njegovo telo je pronađeno šest kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Policija je najpre saopštila da u slučaju smrti Dragičevića nema elemenata krivičnog dela, da bi Okružno javno Banjaluka tri i po meseca kasnije okvalifikovalo smrt Davida kao ubistvo.

Spread the love

Vezane objave