Na željezničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija Srbije danas oko podneva spriječila je tragediju nezamislivih razmjera.

Dvadesetak migranata, među kojima je najmlađa beba uzrasta svega 7,5 mjeseci, umalo se ugušilo u vagonu, saznaje Blic.

– U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro djece, od kojih je najstariji dječak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše – kažu iz Komesarijata za izbjeglice.

Kako se saznaje, migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.Jedan poziv je, međutim, spasio živote slijepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao pakao kroz koji prolaze. On je alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mjesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svijesti, dok je djevojčica uzrasta 7,5 mjeseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

– Pravovremenom intervencijom hitne pomoći, kao i službenika policije sve osobe su na bezbjednom i van životne opasnosti – kažu iz Komesarijata.

Još jedna srećna okolnost je i to što voz nije krenuo sa stanice.

Vezane objave