Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović, izjavio je večeras na predizbornoj tribini u Višegradu da su građani ove opštine nedavno imali izjašnjavanje na kojem je pobijedila opozicija, te da očekuje da će isto tako pobijediti i drugog oktobra.

Građanima Višegrada je poručio da energetski sektor, koji je stub razvoja opštine, u budućnosti neće biti u funkciji samo jedne političke partije i njihove stranačke vojske.

„To neće važiti samo za Višegrad, već u cijeloj Republici Srpskoj. Oni koji su zloupotrebljavali resurse odgovaraće za ono što su činili, a dobra Republike Srpske biće dostupni svima, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. To je pravedno, to je ispravno, za to se borimo i time gradimo bolju Republiku Srpsku“ rekao je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske, poručila je da su prijeko potrebni mir i stabilnost, a ne učestvovanje u političkim predstavama koje ne donose ništa kvalitetu života građana.„Naša ključna obećanja su to da će nova Vlada pobijediti korupciju, a to znači da će biti više novca u budžetu za investicije, više za zdravstvo, više novca za borce kojima se moramo odužiti za to što su se izborili za Republiku Srpsku, našu najveću pobjedu. Na istoku Republike Srpske ćemo se posvetiti povezivanju brzom saobraćajnicom od Bijeljine do Trebinja, jer je dobra saobraćajna infrastruktura osnov za razvoj privrede“ izjavila je Trivićeva.

Sloboda je preduslov za jedno napredno i uspješno društvo, a Višegrad je primjer mjesta koje treba osloboditi, rekao je Vukota Govedarica, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu u izbornoj jedinici 8. On je pojasnio da su građani na referendumu opozvali načelnika u junu, ali da ta odluka još nije sprovedena.

„U prvi danima Vlade Republike Srpske koja će osloboditi institucije koje su u potpunosti zarobljene, biće oslobođen Višegrad jer ćemo istrajati na volji građana koji su opozvali načelnika Đurevića. Ta nova Vlada će znati kako da stručno upravlja Srpskom i da krene u njenu obnovu, a to je i put obnove Višegrada“ rekao je Govedarica.