Višegradski most, proslavljena „Na Drini ćuprija”, našeg nobelovca Ive Andrića, uvek je bio inspiracija za umetnike i neimare, ali i za turiste i avanturiste. Prošlo je mnogo vremena od njegove izgradnje, ali i dalje privlači pažnju veličanstvenom lepotom, kao i Drina, mesto spajanja, uživanja, i avanture. Njen krivudavi tok i krajolik koji je okružuje treba doživeti. Uzbudljivu turističku ponudu čine destinacije u četiri opštine u Srbiji (Bajina Bašta, Ljubovija, Priboj i Užice) i četiri u Bosni i Hercegovini (Višegrad, Srebrenica, Bratunac i Rudo).

Reka Drina sa 345,9 kilometara predstavlja jednu od najdužih reka na Balkanu i svojim tokom formira prirodnu granicu između zapadne Srbije i istočne Bosne. Prirodna, divlja, planinska ćud reke Drine ukroćena je izgradnjom nekoliko veštačkih jezera i hidrocentrala, čineći je izuzetnim mestom za ribolov i plovidbu. Kanjon Drine, dubine od 700 do 1.000 metara predstavlja treći po veličini kanjon u svetu.

Bogata je raznim vrstama ribe (mladica, pastrmka potočara, lipljan), a utočište su našle i mnogobrojne vrste ptica.

Doći u Višegrad, a ne prošetati mostom, čuvenom ćuprijom na Drini, jednog od najmonumentalnijih dela arhitekture u periodu od 15. do 19. veka koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i ne provozati se Drinom ili barem zagaziti u njenu smaragdnu vodu, bio bi veliki propust. Brod „Sonja” je zadužen za otkrivanje prirodnih lepota obala i kanjona reke Drine. Tokom putovanja, imaćete priliku da vidite slapove reke Žepe, kao i mesto gde se Drina toliko sužava da podseća na potok, a tako se i zove, „Kamenički potok”. Tu je i uređeni kamp.

Na brodu se služe domaći specijaliteti – riba iz Drine, proja, uštipci, pršuta, sir, kajmak, pite, domaća peciva i naravno jagnjetina. Služe se sve vrste pića, pa čak i točeno pivo. Muzika stvara posebnu atmosferu, a za one sklone avanturi moguće je kupanje u kanjonu, ali i pecanje.

Višegrad, gradić na obali Drine raspolaže bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Pored već čuvenog mosta tu je Andrićgrad , Manastir Dobrun iz 14. veka, Tursko kupatilo (hamam) s kraja 16. veka u Višegradskoj banji, Markova kula, ostatak srednjovekovnog grada „Pavlovine”, lokaliteti Velika i Mala Gostilja sa oko stotinjak stećaka, Gradska galerija i spomen-biblioteka „Ivo Andrić”.

Ljubitelji sportova na vodi mogu uživati u krstarenju Drinom, plivanju, kajaku na mirnim vodama, ali i u sportskom ribolovu.

Za ljubitelje lova, postoje dva registrovana lovišta – „Orline” i „Kamenica” u kojima se pored sitne i krupne divljači mogu videti i zaštićene vrste, medved i divokoza.

Smeštaj se može pronaći u hotelu „Višegrad” koji se nalazi na obali Drine sa pogledom na ćupriju. Cene su pristupačne , a na računu ćete naći iznose izražene u konvertibilnim markama, evrima i dinarima, pa kome šta odgovara.