U opštini Višegrad danas su potpisani ugovori sa 40 korisnika socijalnog stanovanja, čime će se raspustiti kolektivni centar koji je u toj lokalnoj zajednici radio već 30 godina.

“Nakon toliko godina u potpunosti će se raspustiti kolektivni centar koji je već 30 godina u funkciji. Na licima korisnika vidimo dobro raspoloženje i vjerujem da će opština Višegrad ući i u sledeći projekat, da riješimo i ostale kojima je ovakav vid smještaja potreban”, istakao je načelnik opštine Mladen Đurević.

On je napomenuo da su ugovori potpisani u okviru projektu zatvaranja kolektivnih centara u BiH CEB 2 i podsjetio da je opština obezbijedila lokaciju, projektnu dokumentaciju i sve potrebne dozvole da bi se projekat završio.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je zgrada izgrađena s ciljem zatvaranja kolektivnih centara i smještaja lica koji imaju pravo na aletrantivni smještaj, a to pravo do sada nisu ostvarili.

Jedan od potpisnika ugovora Borisav Gigović rekao je da je dobio stan od 57 kvadrata.

“Obišao sam stan i više je nego odlično, zadovoljan sam”, istakao je Gigović.

Donatorska sredstva za izgradnju stambenog objekta u Kalatama obezbijedio je Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Fondom za povratak i opštinom Višegrad.

(Srna)