Res 1598423654 Profesorki Lisice Na Ruke Pri Pokusaju Ulaska U Bih

Za Beograđankom N. Š. (44) bila je raspisana potjernica iz Francuske, pa su joj lisice stavljene čim je pokušala da uđe u Bosnu.Beograđanka N. Š. (44), profesorka engleskog jezika, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila dio međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika, saznaje Kurir!

Prema riječima Kurirovog izvora iz Bosne, profesorki su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

Provjera u sistemu

– Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prelazu je pokazala ličnu kartu, a kada je policajac provjerio u sistemu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj – kaže taj izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor.

Prilikom hapšenja, sa njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran.

– On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali N. Š., čovjek je bio jako zbunjen. Nije znao šta se dešava, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čovjek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena – objašnjava izvor.

Sud u Bordoru, prema izvještaju u koji je Kurir imao uvid, nalog za hapšenje profesorke iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

Čeka ekstradiciju

– Njoj se na teret stavljaju krivična djela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi, posjedovanje, prevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila dio međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercovala narkotike. Krivična djela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u julu 2018. godine – objasnio je izvor.

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno nam je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicionom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.

– Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promjene odluke suda u Bordou – saopštili su z suda Kuriru.

Proputovala pola Evrope

N. Š. je prije nekoliko godina dala intervju za jedne beogradske dnevne novine. Naime, ona je strastveni navijač Partizana, a mečeve omiljenog kluba pratila je sa tribine u društvu gospodina koji navija za Crvenu zvezdu.

– Proputovala sam pola Evrope zbog fudbala. Tamo čitave porodice dolaze na stadion, uživa se u fudbalu, igrači se ne prenemažu kao naši. Aman, ljudi, život je jedan, bolje da uživamo u fudbalu, da poštujemo jedni druge, nego da strahujemo da li ćemo živi izaći sa stadiona – izjavila je u intervjuu.

Rodbina u šoku

Ona je nevina!

Rodbina i partner uhapšene profesorke u potpunom su šoku zbog čitave situacije i vjeruju da je ona nevina. – Ne znamo otkud ona na toj potjernici Interpola, nije nam jasno. Ima dokaz da je u vrijeme izvršenja tog krivičnog djela za koje se tereti bila sa svojom porodicom na ljetovanju, a ne u Francuskoj. Ona je normalna žena, koja radi u prosvjeti već 20 godina. Sto posto je neka greška u pitanju i sigurni smo da će se to i dokazati – rekao je jedan rođak.

(Kurir)