Presuda Višegrad Autistično Dijete 1

Osnovni Sud u Višegradu donio je oslobađajuću presudu u slučaju protiv direktora, pedagoga i osam profesora srednjoškolskog centra Rudo za krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 354. stav 1 krivičnog zakona Republike Srpske, a u vezi sa slučajem Slavka Mrševića, tinejdžera sa blagim oblikom autizma.

Slavkov otac ne krije razočarenje oslobađajućom presudom za profesore i pdegagoga u Srednjoškolslkom centru Rudo. Ova presuda izaziva novo razočarenje sa kojim se nije lako nositi, poručili su roditelji nakon izricanja presude.

NENAD MRŠEVIĆ, Slavkov otac

“Mi smo iznenađeni presudom, duboko smo povrijeđeni, danas je sudija Rahmanović izjavio da je donio oslobađajuću presudu u slučaju protiv direktora, pedagoga i osam profesora srednjoškolskog centra. Ja mogu samo da poručim da ćemo nastaviti borbu da nećemo stati na ovome i da ćemo istrajati da dokažemo da smo mi u pravu”

Direktor Srednjoškolskog centra Rudo kaže da su srećni i da borbu nastavljaju dalje.

TATOMIR ELEZ, direktor Srednjoškolskog centra Rudo

“Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da su profesori oslobođeni. Sretan sam i nastavljamo dalje”

Podsjetimo, Slavko je 2016. upisan u prvi razred Srednjoškolskog centra u Rudom, njegove ocjene na prvom polugodištu nisu zaključene, u drugom polugodištu nije ni ocjenjivan, da bi mu se potom onemogućio ulazak u školu. Slavko danas ima 19 godina, tek završeno jedno polugodište razreda srednje škole i molbu upućenu Ministarstvu za povratak u školu.

Jovana Borovčanin
BHRT