Novac

BANjALUKA- Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku o odobrenju novca iz budžeta RS za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od po 100 KM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske, s ciljem podrške materijalnom statusu mladih, realizuje ovakav vid podrške, što je, kako kažu u Vladi RS, posebno značajno na početku školske godine.

– Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada Republike Srpske donoseći Odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima. Svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu, biće isplaćeni po automatizmu, dok će oni koji imaju između 16 i 29 godina, a još nisu registrovani, moći da se prijave putem aplikacije na portalu Ministarstva finansija Republike Srpske – saopšteno je iz Vlade RS.Vlada Republike Srpske donijela je danas i Odluku o dodjeli jednokratne pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena.

Pojedinačna jednokratna pomoć iznosi 1.000 KM i biće isplaćena u septembru i to prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.