Koristimo posljedne atome snage, a moral među demobilisanim borcima tzv Armije BiH je sve veći i razići se nećemo. Ako premijer Fadil Novalić nema za demobilisane borce, neka se zaduži kod MMF-a, kao što je zadužio boračku populaciju i njihovu unučad. Te pare je potrošio za plate i razne malverzacije. Borci nisu vidjeli ni mrvice tih sredstava, rekao je jedan od boraca okupljenih na Vogošćanskoj petlji.
Federalnom premijeru poručio je da se “ne igra”.

– Nek se ne igra s glavom. Nek ne počinje rat, jer ne zna se ko će i kako to završiti. Bolje mu je da razmisli i rješava naše probleme, nego da nas tako ignorira. To je krajnji bezobrazluk, rekao je ogorčeni borac.

Dodao je da borci znaju da novca ima.

– Razići se nećemo. Ako policija dođe vjerovatno će doći do sukoba, a to će biti na savjesti Novalića. Protesti traju devet mjeseci bez incidenta. Uporni smo da nas primijete, ali oni nas ignoriraju. Sve su nam uradili i nek urade i to. Bili smo topovsko meso, a neka sada budemo i meso djece naših boraca. Opet nas zavađaju s braćom i njihovom djecom, a to su i naša djeca. To je njihova čast i odgovornost.