Pruga od Mokre Gore do Dobruna osposobljena je za saobraćaj 2006. godine, a od Mokre Gore do Višegrada 2010. godine, ali su u prethodnom periodu popularnim “Ćirom” na ovoj relaciji putovale samo organizovane grupe turista.

Sada su stvoreni uslovi i za uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja.

Pruga Mokra Gora – Višegrad duga je oko 25 kilometara, a nekoliko stotina hiljada turista koji godišnje posete ove turističke centre imaće i jedinstvenu priliku da se muzejskim vozom prevezu na ovoj relaciji i uživaju u putovanju prugom uskog koloseka i krajolicima duž pruge. Tokom vožnje, turisti će moći da obiđu i manastir u Dobrunu.

Zahvaljujući izgrađenom Andrićgradu u VišegradDinarau, sada ovo mesto posećuje značajno veći broj turista, pa će puštanje u redovan saobraćaj pruge između Mokre Gore i Višegrada doprineti i poboljšanju sveukupne turističke ponude.

Mokrogorski "Ćira" sve popularniji među strancima

Voz "Nostalgija", popularni "Ćira" na pruzi uskog koloseka Šarganske osmice ove godine posebno je bio zanimljiv stranim turistima koji čine bezmalo polovinu od ukupnog broja od oko 80 hiljada putnika.

Publiée par Željeznica – Vozovi sur Jeudi 25 octobre 2018

Potpisivanje ugovora između železnica Srbije i Republike Srpske o uspostavljanju redovnog saobraćaja na pruzi Mokra Gora – Višegrad upriličeno je povodom 32. Zavičajnih dana Mokrogoraca i prijatelja Mokre Gore.

Zakup voza za grupe:
Na relaciji Mokra Gora – Višegrad – Mokra Gora
Sa dizel vučom 90.000,00 DIN
Sa parnom vučom 150.000,00 DIN

Cene voznih karata:
Mokra Gora – Višegrad – Mokra Gora
Odrasli: 1100,00 DIN
Deca: 550,00 DIN

Starosna granica za decu od 6-14 godina
Deca do 6 godina se voze besplatno

Maksimalni kapacitet voza 150 odraslih osoba ili 200 dece.

Informacije i rezervacije za voz Nostalgija
Centralni buking “Šarganska osmica”: 031.800.125
Stanica Mokra Gora 031.800.003