Predsjednik Srbije Aleksandar Vučićj završio je danas dvodnevnu posjetu Moskvi učešćem u šetnji „Besmrtnog puka“, noseći fotografiju svoga djeda Anđelka Vučića. Šefa srpske države da učestvuje u šetnji „Besmrtnog puka“, pozvao je predsjednik Rusije VladimirPutin, na čiji poziv je Vučić boravio u dvodnevnoj posjeti Moskvi.

U šetnji „Besmrtnog puka“, pored predsjednika Vučića i Putina, koji je nosio fotografiju svog oca, učestvovali su građani koji su nosili portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu i dali živote za pobjedu nad fašizmom.

– Moji roditelji su našli fotografiju pokojnog djeda kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsjednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vrijeme i sa željom da se to vrijeme nikada ne ponovi – rekao je ranije Vučić novinarima, povodom učešća u šetnji „Besmrtnog puka“.
Šetnja “Besmrtni puk” je dio obilježavanja Dana pobjede, koja se održava poslije vojne parade povodom dana sjećanja na pobjedu nad fašizmom.

Predsjednik Srbije, tokom boravka u Moskvi, razgovarao je sa predsjednikom Rusije Putinom, najpre u četiri oka, a potom i na radnoj večeri o brojnim pitanjima, kako od bilateralnoj saradnji na svim poljima, tako i, kako je naglasio, prije svega o Kosovu i Metohiji.

(Tanjug)