Vukanović: Hapšenje opozicionih odbornika u Foči je nedopustivo

40
Booking.com

Zemlja se raspada zbog kriminala i haosa i nažalost niko se ne hapsi i ne drži u pritvoru, a snaga lažne pravne države i zakona pokazuje se na odbornicima opozicije, naveo je Vukanović.

Na vijest da je policija uhapsila Ognjena Bodirogu i Miodraga Kostića, odbornike opozicionog SDS-a u Foči, zbog incidenta s odbornikom vladajućeg SNSD-a, na svom blogu reagirao je zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Kako je jučer saopšteno, Bodiroga i Kostić su uhapšeni zbog nanošenja povreda kolegi iz skupštinskih klupa, tokom održavanja sjednice Skupštine opŠtine Foča.

– Ne podržavam bilo kakvo nasilje i upotrebu sile, ne znam kakav se jučer incident dogodio na sjednici Skupštine opštine Foča, ali je nedopustivo da policija hapsi i drži u pritvoru opozicione odbornike tokom zasjedanja lokalnog parlamenta. Skupština je mjesto za dijalog i opozicije, nekad bude napetija atmosfera i burnija rasprava, ali nije dozvoljeno da policija interveniše nakon sitnih čarki i hapsi odbornike u Skupštini.

Zemlja se raspada zbog kriminala i haosa i nažalost niko se ne hapsi i ne drži u pritvoru, a snaga lažne pravne države i zakona pokazuje se na odbornicima opozicije. Pravda ne smije biti selektivna i mora biti jednak za sve. Očekujem da čelni ljudi odgovore javnosti šta se to dešavalo na sjednici Skupštine opštine Foča, kakav se incident dogodio, te zašto su uhapsili i skoro 20 sati držali u pritvoru dvojicu opozicionih odbornika – poručio je Vukanović.

Vezane objave