Zbog sniježnih smetova,zatvoren je regionalni put Ulog –Klanci,preko prevoja Morine, a na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica preko Romanije i Trnovo- preko prevoja Rogoj, zbog zasniježenih kolovoza i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

I na ostalima dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, odvijanje saobraćaja je otežano ili usporeno, a izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, -Gacko preko prevoja Čemerno, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Kneževo-Kotor Varoš, Šipovo-Novo Selo i Kola-Stričići-Čađavica.

U predjelima saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, uz mjestimičnu maglu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Vozačima savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova ili bez “PCR” testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: , i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Spread the love

Vezane objave