Službenici Jedinice granične policije Dobrljin, 7. marta 2019. godine, spriječili su nezakonit promet 180,330 kilograma rezanog duVana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Mercedesa, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bosanske Krupe. Vozilom je upravljao M.S. (1993.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva protiv M.S., ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“. Otkriveni duhan i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost pomenutog duVana procjenjuje se oko 5.400 KM.
Otkriveni falsificirani dokumenti Belgije i Italije

Službenici JGP-a Aerodrom , 7. marta 2019. godine, na letu za Keln otkrili su četiri falsificirane lične karte Belgije. Pomenute lične karte prilikom pasoške kontrole na uvid je dalo četvero državljana Irana koji su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za u . Istoga , na autobuskoj stanici u Zvorniku, službenici Granične policije su kontrolom dviju osoba afroazijskog porijekla otkrili dvije falsificirane lične karte Italije i boravišnu dozvolu Italije.

Prema nalogu tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, dok su falsificirani dokumenti privremeno oduzeti.
Otkrivene falsificirane lične karte Belgije

Državljanin Crne Gore lišen slobode prema potjernici Interpola

Službenici JGP-a Trebinje, 7. marta 2019., lišili su slobode M.M. (1975.), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Štokholm raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teško djelo primanja ukradene stvari“. Kontroliran je pri ulasku u na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk i predat službenicima Sudske policije Suda .

Istoga , pri izlasku iz na prijelazu Neum lišena je slobode E.B. (1983.) jer je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Službenici JGP-a Neum bh. državljanku predali su službenicima Sudske policije Mostar.

Vezane objave