– U Republici Srpskoj virus korona je u posljednja 24 časa potvrđen kod još 134 lica od 626 testiranih, a prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, podaci su Instituta za javno zdravstvo.Preminula su četiri muškarca i četiri žene starije životne dobi, i to iz Srpca dva lica, te po jedno sa Sokoca, iz Ugljevika, Zvornika, Srebrenice, Doboja i Nevesinja.

U posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 50 osoba iz Banjaluke, 10 iz Prijedora, devet iz Doboja, sedam iz Bijeljine, šest iz Trebinja, po pet iz Bileće i Кneževa, po četiri iz Gradiške i Ljubinja, po tri iz Višegrada, Laktaša i Prnjavora.

Virus je potvrđen i kod po dvije osobe iz Dervente, Istočne Ilidže i sa Sokoca, te po jedne iz Berkovića, Bratunca, Broda, Istočnog Starog Grada, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda, Pala, Pelagićeva, Petrova, Srpca, Srebrenice, Teslića, Foče, Čelinca, Šamca i Šipova.

Riječ je o 67 muških i 67 ženskih osoba, od kojih su 10 mlađe, 81 srednje i 43 starije životne dobi.

U Republici Srpskoj do sada su potvrđena 40.624 slučaja virusa korona, a preminulo je 2.089 osoba.

Iz Instituta napominju da je juče naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana i da je riječ o osobi iz Rogatice.

U Republici Srpskoj od novog virusa korona do sada se oporavilo 27.668 osoba, a testirano je ukupno 185.935.