Dodelom nagrada za izdavački poduhvat u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i dodelom specijalnog priznanja Sajma, a od strane žirija koji su činili prof. dr Mihailo Šćepanović, predsednik, prof. dr Miloš Ković i Muharem Bazdulj, sinoć je završen je treći po redu Sajam knjiga u Andrićgradu. Samu ceremoniju zatvaranja uveličao je koncert vokalnih solista iz Rusije, koja je bila zemlja gost sajma, Nadežde Krigine i Nikolaja Jerohina.

Na ovogodišnjem sajmu je učestvovalo preko dvadeset izdavača iz Republike Srpske i Srbije.

Programski deo ovogodišnjeg sajma bio je veoma bogat. Publici su se predstavili Jurij Poljakov, Vladimir Kecmanović, Vladan Matijević, Vladimir Dimitrijević, Miloš Ković, Miloš , Mihailo Šćepanović, Jovan Delić, Miroslav Perišić, Mile Bjelajac, Aleksej Timofejev, Milan Piljak i mnogi drugi.

Pretposlednji dan sajma bio je posvećen dobitniku „ nagrade Ivo Andrić“ Bori Đorđeviću o čijoj je muzici i poeziji održan naučni skup u Andrićevom institutu čiji će zbornik izaći do kraja godine. Istog dana, legendarna rok grupa Riblja Čorba održala je koncert na stadionu u Andrićgradu.

Uporedo sa sajmom, svih sedam dana trajala je i letnja škola „Akademija Andrić“ čiji su polaznici pratili sve promocije, pa su pored redovnih predavanja, mogli saznati mnogo više od uvaženih umetnika i naučnika i druženja sa njima.

Kao i prethodnih, i ove godine Sajam knjiga u Andrićgradu se dokazao kao jedna od prestonica kulture koju treba pratiti i koja obećava da preraste u mnogo veću manifestaciju.

http://iskra.co

Vezane objave