Screenshot 2020 06 14 Znate Li šta Vaše Društvene Mreže Otkrivaju O Vašoj Ljubavnoj Vezi

Društvene mreže mogu zakomplikovati i pojednostaviti ljubavne odnose, ali stručnjaci tvrde kako one uglavnom imaju negativan efekat na veze. Stranica Brides donosi nekoliko stvari koje vaš profil otkriva o vašoj vezi.Muškarcima i ženama se konstantno prezentuju fotografije i primjeri savršenih veza, tako da to stavlja određenu težinu na njihove odnose, objašnjava terapeut Jonathan Bennett.

“Ukoliko ne ostvare savršenu vezu kakvu imaju poznate ličnosti ili neko na koga se ugledaju, postaju nezadovoljni. Ustvari, misle da je trava uvijek zelenija negdje drugo. Ne samo da misle da postoji neko ko bi im odgovarao više od njihovog trenutnog partnera, već nerijetko imaju i listu drugih opcija za koje smatraju da su bolji izbor za njih”, kaže Bennett.

Previše pričate o detaljima vaše veze i svima detaljno otkrivate šta se dešava između vas i vašeg partnera. Bilo da je riječ o smiješnim ili tužnim objavama, vrlo je vjerovatno da bi vam se previše otkrivanja moglo obiti o glavu.

“Ovo je kršenje privatnosti vašeg partnera, te pokazuje vašu očajničku potrebu da se osjećate važnima i budete primijećeni”, objašnjava njujorška terapeutkinja Jane Greer dodavši kako je važnije neke stvari zadržati između vas i vašeg partnera. Ne treba pretjerivati, neke stvari jednostavno trebaju ostati privatne, kaže Greer.

Rijetko objavljujete bilo šta o vašoj vezi, što je sasvim normalno ukoliko niste tip koji često koristi društvene mreže. Međutim, ako svakodnevno osvježavate svoje profile novim fotografijama i statusima, a odbijate objavljivati svoju vezu, to može značiti samo dvije stvari: Bennet kaže kako manjak objava može značiti da vas je sram vaše veze ili partnera, te da vam ne znači kao ostale stvari u životu.

S druge strane, manjak objava povezanih s vašim partnerom također može pokazati da cijenite privatnost i da takve stvari želite dijeliti samo sa ljudima do kojih vam je iznimno stalo.

Postavljate samo one fotografije koje smatrate savršenim, što također govori mnogo toga o vašem odnosu. Naprimjer, ukoliko ste jedna od onih osoba koja odbija postaviti fotografiju ako obje osobe ne izgledaju savršeno, vrlo je vjerovatno da niste pretjerano zadovoljni samim sobom ili vašom vezom.

“Ovo može biti protumačeno kao da pokušavate uvjeriti ostatak svijeta da je vaša veza savršena, što ne mora biti istina. Možda izbjegavate probleme koje je važno riješiti”, kaže Bennett.

Je li većina vaših fotografija obični selfie? Promotrite svoj profil, ako na njemu preovladavaju vaši selfiji i ako nerijetko režete vašeg partnera sa fotografija, vrlo je vjerovatno da vaša veza nije najvažnija stvar u vašem životu.

“Ovakve stvari se mogu protumačiti kao samopromocija, a ako stalno dobijate pažnju od stranaca – to može stvoriti velike probleme u vašoj vezi”, objašnjava Bennett.

Naposljetku, ako o vašoj vezi pišete samo s vremena na vrijeme, to označava zdravu i normalnu vezu, tvrdi terapeutkinja Rori Sassoon.

“To ljudima daje privremeni uvid u vaš odnos i otkriva sasvim dovoljnu i zdravu količinu informacija. To ujedno znači i da ste u zdravoj vezi i da vam ne treba konstantno odobravanje za sve što radite s partnerom”, kaže Sassoon.