Evropski meteorološki servis Meteoalarm i za danas je aktivirao žuti meteoalarm za teritoriju BiH, zbog moguće grmljavine i temperature do 35 stepeni.Grmljavina se očekuje na području regije Banjaluke, Prijedora, Višegrada, Foče, Sarajeva i Tuzle.

U Mostaru se danas očekuje temepratura do 35 stepeni Celzijusa, dok je za ostale veće gradove, izuzev Banjaluke i Sarajeva, prognozirano do 32 stepena.Danas se u jutarnjim satima na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostaku zemlje sunčano.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Poslije podne porast naoblake u sjevernim dijelovima i na sjeveru Hercegovine može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku su moguće obilnije padavine.

Vjetar slab do umjeren u sjevernijim dijelovima sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 23 do 29, na jugu od 30 do 36 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslije podne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 27 °C.

(N1)